ЦСКА - София, ЦСКА 1948 или който и да е

...
 ЦСКА - София, ЦСКА 1948 или който и да е
Коментари Харесай

Появи се сензационен, но осъществим начин, чрез който ЦСКА - София да махне тирето и да стане ЦСКА

 ЦСКА - София, ЦСКА 1948 или който и да е различен клуб към момента не може да употребява името на банкрутиралия ЦСКА. Причината е, че сдружението не е заличено, макар че “Ред енимълс ” от дълго време заплати 8 млн. лв. за активите и емблемата на ЦСКА.
 Година след обещанието: чужденци пречат на ЦСКА - София да махне тирето Година след обещанието: чужденци пречат на ЦСКА - София да махне тирето
А това не е направено, защото част от кредиторите не са си получили парите, тъй като не са дали сметки, на които да им бъдат преведени дължимите суми. Става въпрос най-много за минали през “Армията ” някогашни задгранични футболисти, които са съвсем неоткриваеми. Бройката им не е огромна, само че даже да става въпрос единствено за един човек, той се явява спънка да се постави “край ” на цялата тази сага с банкрута на ЦСКА. 

Именно гореизложеното е главната пречка пред ЦСКА - София да отстрани тирето от своето име, след което да стане ЦСКА.

Sportal.bg обаче научи, че има и различен метод, посредством който това може да се реализира. Т.е. банкрутиралото сдружение да бъде заличено, след което името му да бъде употребявано. За задачата “червените ” би трябвало да получат сериозна поддръжка от страната и по-конкретно от Национална агенция за приходите.

Как може да се случи това?

Принципно кредиторите на ЦСКА могат да свикат заседание с предложение сдружението да бъде заличено. На него би трябвало да участват над 50% от тях. Там предлагането се подлага на гласоподаване и в случай че 50% плюс един глас са съгласни, синдикът е задължен да подаде молба за изтриване на сдружението.

Разковничето е, че всички тези дейности не могат да се случат без главния заемодател на ЦСКА - Национална агенция за приходите. Уловката тук е, че в случай че Националната организация по доходи предприеме сходен ход, то тя влиза в Параграф 22 - би трябвало да отпише задължения от няколко милиона лв.. Принципно Национална агенция за приходите взе към 5 милиона лв. след разпределението на парите, които “Ред енимълс ” заплати за активите и емблемата, само че задълженията на банкрутиралото сдружение към страната са доста по-големи. На 99,9 % Национална агенция за приходите няма да си ги получи, само че пък в случай че изиска изтриване на ЦСКА, това значи, че непринудено се отхвърля от дължимото, поради което е допустимо да се потърси сметка на хората от приходната организация.

Sportal.bg направи едноседмична информация в родните закони и не откри безапелационен отговор, че гореизложеното ги нарушава, а е по-скоро предмет на пояснение. Т.е. при благосклонност от страна на всички наранени, “операцията ” може да се реализира.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР